Logga 2018

Bilvårdsguide

Fälgrengöring  
Det första steget i resan mot en skinande ren bil är att göra rent fälgarna. Fälgarna är oftast den mest skitiga delen av bilen och gör du rent dem senare i tvättprocessen är risken stor att du skvätter fälgrengöring och smuts över en redan tvättad kaross vilket inte är önskvärt. Det är i min mening även skönast att få det skitigaste jobbet avklarat först.

Bilberry RTU 500ml
Microfiber Wheel Brush
Microfiber Wash Mitt

För att få fälgarna riktigt rena är det ett par saker du behöver:

Tillvägagångssätt:

  1. Börja med att spreja fälgrengöring i ett jämnt lager över fälg och däck. Vänta någon minut medan kemikalierna i fälgrengöringen bryter ner bromsdamm och vägsmuts. Gör sedan rent fälgbanan noggrant med hjälp av fälgborsten.
  2. Fortsätt sedan göra rent framsidan av fälg och däck med borste eller pensel. Stråna i borsten/penseln hjälper till att lösgöra smuts i de vrår där varken fingrar eller högtryck kommer åt ordentligt, som exempelvis i bulthål och mellan ekrar.
  3. Vill du vara extra noga (läs: nördig) kan du använda en Mikrofiberduk Premium för att dessutom nå in bakom ekrarna på fälgen och på så vis göra rent på ställen som bara däckverkstan kommer ge dig beröm för. Gillar man bilvård är det dessa detaljer som ger ro i själen.
  4. Spola därefter av fälgen noggrant och passa även på att spola rent hjulhuset.

TIPS!
– Är fälgarna bara lätt smutsiga är det inte alltid nödvändigt att gå igenom alla dessa steg. Ibland räcker det kanske med enbart fälgrengöring och en avspolning.
Testa dig fram! Ju mer regelbundet du tvättar bilen desto enklare kommer det bli.